Nieuws

27 april 2014

Moonlight Walks vertaling

Nieuwe release! Moonlight Walks, één van de eerste visual novels die we wilden vertalen, is nu in het Nederlands te lezen/spelen. Veel dank aan Deborah Peerdeman-Beeuwkes voor de vertaling, en excuses aan zowel haar als jullie voor het lange wachten.

Het is de zomer voor je aan je studie begint, en je brengt die door met een bezoek aan je oom en tante, die op een klein eiland in de Atlantische Oceaan wonen. Op een nacht, als je foto’s van de volle maan aan het maken bent, ontmoet je een meisje op het strand…

Voor meer informatie, screenshots en downloadlinks , zie de Moonlight Walks pagina. Veel plezier!

 

Nieuws

2 mei 2013

Locked-In naar het Nederlands vertaald

Verrassing! Nooit aangekondigd, maar al wel een week online: een Nederlandstalige versie van Locked-In! Een korte whodunnit door Lucky Special Games, met in de hoofdrol de aan bed en in coma gekluisterde Jacqueline Brown. Hoe komt ze in het ziekenhuis terecht, en wie is daar schuldig aan? Ontdek zelf het antwoord, in één van de acht verschillende eindes.

De Nederlandstalige versie van Locked-In, vertaald door Arntor, is beschikbaar voor Windows, Mac en Linux en kun je downloaden van de site van Lucky Special Games: Locked-In, de Nederlandse taalversie.

Nieuws

29 oktober 2012

Moero Downhill Night Blaze nadert finish

Uitgever Jast USA maakt zojuist bekend dat het langverwachte derde deel in de Moero Downhill Night-reeks, Moero Downhill Night Blaze, klaar is voor de drukker! In tegenstelling tot de eerdere delen kun je in deze editie van de ‘erotic street racing adventures’ serie wél zelf achter het stuur plaatsnemen. Verwacht zes verschillende tracks, negen verschillende wagens en een hele lading ongecensureerde CG’s.

Voor informatie en screenshots kun je terecht op de VNDB-pagina van Moero Downhill Night Blaze. Overtuigd? Over een paar weken is het spel te koop. Preorderen en meer informatie vind je hier: Moero Downhill Night Blaze – JAST USA. Zoals je inmiddels wel begrepen hebt is dit spel 18+.

Oh, en excuses voor die titel. Het was dit of een ‘need for seed’-grap.

Nieuws

13 oktober 2012

Phenomeno, een gratis visual novel van Nitroplus!

Ben je fan van mystery- en horrorvisualnovels, en baal je een beetje van het beperkte aanbod daarvan in het Engels? Dan hebben wij goed nieuws voor je! Afgelopen week is namelijk een patch verschenen die Phenomeno, een door Nitroplus (Deus Machina Demonbane, Saya No Uta, Chaos;Head) ontwikkelde kinetic novel, vertaalt naar Engels. En het allermooiste? Zowel de patch als het spel zelf zijn gratis.

Phenomeno is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks, geschreven door Ninomae Hajime (ook bekend van Puella Magi Madoka Magica). De illustraties zijn van de hand van Yoshitoshi ABe. De visual novel behandelt de eerste twee boeken van de horror/mystery-reeks en is voornamelijk bedoeld als introductie voor de boeken. Toch is Phenomeno ook als op zich zelf staande titel indrukwekkend. Een beetje kort misschien, maar er zijn nog steeds te weinig horror-vn’s voorhanden, dus wij klagen niet.

Het downloaden en installeren van Phenomeno en de patch kost wat moeite, dus hieronder helpen we je een beetje op weg.

Lees verder: Phenomeno, een gratis visual novel van Nitroplus!

Nieuws

7 oktober 2012

Otoboku en Boob Wars preorders

Mangagamer zet weer vaart achter zijn releases. Vorige maand verscheen de softhouse-seal-titel Sexy Demon Transformation en ook voor oktober en november hebben ze visual novels gepland staan, Boob Wars: Big Boobs vs. Small Chests en Otoboku: Maidens Are Falling For Me. Je zal het misschien al geraden hebben, maar voor de zekerheid melden we het nog even: beide titels zijn 18+.

Boob Wars: Big Boobs vs Small Chests

Boob Wars is zoals de titel al weggeeft een luchtig en komisch bedoelde erotische titel. De setting? Begin tweeëntwintigste eeuw veranderen wereldwijd geleidelijk de vormen van het vrouwelijk lichaam, tot er alleen nog maar vrouwen met borsten met een cupmaat van E en hoger, of A en kleiner. Deze duidelijke tweedeling leidt tot discussie en conflicten. Jij, in de gedaante van hoofdpersoon Takamura Manabu, wordt er door de eroristische organisatie “Eagle” op uitgestuurd om de oorlog tussen de beide kampen te stoppen…

Boob Wars verschijnt 19 oktober en zal €19,95 gaan kosten. Als je het spel voor die tijd bestelt krijg je 10% korting. Zie de site voor meer informatie: Boob Wars: Big Boobs vs. Small Chests.

Otoboku: Maidens Are Falling For Me

In Otoboku – Maidens Are Falling For Me hoort de jonge man Miyanokouji Mizuho op een dag van de laatste wens van zijn overleden grootvader: dat Mizuho naar een meisjesschool gaat! Door een reeks misverstanden wordt hij daar, vermomd als meisje, verkozen tot “Elder Sister”, de meest bewonderde scholier van de school. Lukt het hem het jaar uit te zitten zonder ontdekt te worden?

Otoboku verschijnt 23 november en gaat €34,95 kosten. Voor de releasedatum krijg je 10% korting als je pre-ordert. Zie de site van Mangagamer voor meer informatie: Otoboku: Maidens Are Falling For Me

Nieuws

15 september 2012

Betaal wat je wilt voor Winter Wolves games

Sinds de allereerste Humble Indie Bundle zijn de pay-what-you-want acties en bundels niet meer te tellen. Ook Winter Wolves Games waagt een poging, en biedt in samenwerking met Groupees de Manga Game Bundle aan. Het concept is gelijk aan andere bundels: Betaal wat je wil (minimaal $1) voor de visual novels Vera Blanc: Full Moon, Heileen en Bionic Heart. Als je er meer dan $5 voor over hebt krijg je daar ook de visual novel Heileen 2 en de dating sim Always Remember Me bij.

Als er meer dan 5000 bundels verkocht worden kan iedereen ook de RPG Planet Stronghold downloaden, maar als je daar niet op wilt wachten krijg je dat spel ook als je $10 of meer betaalt. In alle gevallen krijg je de volledige versies van alle spellen, speelbaar op Windows, Mac en Linux en inclusief codes om de spellen te activeren op het distributieplatform Desura. Je betaalt nóóit teveel, dus waar wacht je nog op? Wees er snel bij, want de actie loopt 20 september 2012 af. Koop de bundel hier: Winter Wolves Manga Game Bundle.

UPDATE: De deadline is verzet naar 27 september 2012. Daarnaast kun je, als er 1000 bundels verkocht zijn, ook de life sim Spirited Hearts downloaden.

Nieuws

2 september 2012

Visual novels op Steam? Geef ze Greenlight

Wie rondkijkt op het distributieplatform Steam zal tot de conclusie gekomen zijn dat visual novels er danig ondervertegenwoordigd worden. Sterker, op het moment zijn het er maar twee: Analogue – A Hate Story en Magical Diary (toegegeven, die laatste is meer een RPG/dating sim met VN-elementen). Dat zou zomaar kunnen veranderen. Ontwikkelaar Valve heeft twee dagen geleden namelijk de service Steam Greenlight geïntroduceerd. Wat houdt Greenlight in? Iedereen met een Steam-account en kan stemmen op games die zij graag op het Steam platform zouden willen zien. Voor meer info, zie Steam: What is Steam Greenlight.

Sinds de introductie eergisteren zijn er al ruim 700 games geplaatst waar je op kunt stemmen, en in de chaos is soms maar moeilijk te zien wat wel en niet de moeite waard is. Om het visual novel-fans iets makkelijker te maken hebben we hieronder een kort overzicht gemaakt van VN’s en spellen met visual novel-elementen. Stem naar hartelust, laat hier en daar een bemoedigende reactie achter, en wie weet kunnen we binnenkort een stuk meer visual novels via Steam aanschaffen. De lijst:

Anigu Studio
Avan Story

Black Chicken Studios
Scheherezade

Fastermind Games
Icebound

Hanako Games
Date Warp
Science Girls

MangaGamer
Go! Go! Nippon
Higurashi When They Cry  (Toegevoegd: 5 sept ’12)

Sakura River Interactive
Fading Hearts

Winter Wolves Games
Always Remember Me
Bionic Heart
Flower Shop: Summer In Fairbrook (Toegevoegd: 5 sept ’12)
Flower Shop: Winter In Fairbrook
Heileen (Toegevoegd: 5 sept ’12)
Loren The Amazon Princess
Planet Stronghold
Spirited Heart

Nieuws

29 augustus 2012

Nanolife en Marijuana – meer novels voor Android

We waren er even tussenuit, maar na een radiostilte van een week of twee zijn we weer helemaal klaar voor visualnovels.nl! We gaan het tempo opvoeren, verwacht de komende tijd veel nieuws, reviews en andere artikelen. En misschien een vertaling of twee…

Onlangs wezen we jullie al op Firefly, de kinetic novel door Circle Pegasi. Sinds gisteren is ook hun tweede visual novel Nanolife downloaden voor Android. Gratis! Ga naar de Google Play Store voor meer informatie: Nanolife – Android-apps op Google Play.

Zelf hebben we ondanks de tropische temperaturen van de afgelopen weken ook niet stilgezeten. Onze vertaling van Studio Mugenjohncel’s Marijuana – The Truth is vanaf nu ook te lezen op Android-apparaten. Zie ook daarvoor de Google Play store: Marijuana – De Waarheid, Android-app op Google Play.

Nieuws

15 augustus 2012

Firefly voor de helft

De Nederlandse doujinshi-groep Circle Pegasi bestaat vijf jaar! Om dat te vieren hebben ze een leuke verrassing voor visual novelfans: tot en met 21 augustus kun je hun kinetic novel Firefly kopen met 50% korting! Dat betekent dat je nu maar €5 betaalt voor de pc/mac/linux-versie, en €2,50 voor de android-app.

Op de Firefly-pagina van de Circle Pegasi site kun je een demo vinden, evenal een trailer die we voor het gemak hieronder ook geplaatst hebben. Denk erom, de actie loopt maar tot 21 augustus.

Nieuws

12 augustus 2012

Yuri op komst: Genzai Monogatari

Ontdekt op het Lemma Soft forum: Genzai Monogatari – The Saga of original Sin, een yuri (lesbisch) fantasy avontuur. Drie heldinnen die vechten tegen de duisternis, en een vierde die slechts bewonderaar is van hen. Together, these four have the power to shape destiny – for better or for worse… De feiten:

  • Het script telt ruim 150.000 woorden en heeft meerdere (goede en slechte) eindes.
  • Meer dan 60 cg’s.
  • Eenvoudige gameplay-elementen in de planning.
  • Een originele soundtrack met een Keltisch tintje.
  • Yuri!
  • Tentakels! (getekend door een… shoujo manga artiest!)