Phenomeno, een gratis visual novel van Nitroplus!

Ben je fan van mystery- en horrorvisualnovels, en baal je een beetje van het beperkte aanbod daarvan in het Engels? Dan hebben wij goed nieuws voor je! Afgelopen week is namelijk een patch verschenen die Phenomeno, een door Nitroplus (Deus Machina Demonbane, Saya No Uta, Chaos;Head) ontwikkelde kinetic novel, vertaalt naar Engels. En het allermooiste? Zowel de patch als het spel zelf zijn gratis.

Phenomeno is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks, geschreven door Ninomae Hajime (ook bekend van Puella Magi Madoka Magica). De illustraties zijn van de hand van Yoshitoshi ABe. De visual novel behandelt de eerste twee boeken van de horror/mystery-reeks en is voornamelijk bedoeld als introductie voor de boeken. Toch is Phenomeno ook als op zich zelf staande titel indrukwekkend. Een beetje kort misschien, maar er zijn nog steeds te weinig horror-vn’s voorhanden, dus wij klagen niet.

Het downloaden en installeren van Phenomeno en de patch kost wat moeite, dus hieronder helpen we je een beetje op weg.

Phenomeno downloaden en installeren

Phenomeno downloadlinksStap 1. Download het spel van de site van Nitroplus: Phenomeno. Als je er niet uitkomt met de Japanse tekst, geen nood! Klik op een van de links naast de rode vlakken met de witte pijlen erin, en je download van Phenomeno zal starten. (zie de afbeelding hiernaast).  Heb even geduld, de aangeboden mirrors zijn niet erg snel en het bestand weegt zo’n 850 mb. Werkt de link niet? Probeer dan een andere mirror.

Stap 2. Download de patch hier: Phenomeno-Trial_en_patch-1.1.rar. Laat je niet afschrikken door het woord ‘Trial’ in de bestandsnaam, deze patch vertaalt het volledige spel naar het Engels.

Stap 3. Installeer het spel en de patch. Mogelijk moet je je Windows System Locale instellen op Japanse taalinstellingen, hoe je dat doet lees je hier: Fuwanovel – Setting your Windows System Locale to Japanese.

Stap 4. De patch vertaalt alleen de in-game tekst, de interface en het hoofdmenu blijven Japanstalig. Het is een beetje behelpen, maar de meeste knoppen (voor zover je ze al nodig hebt) spreken voor zich. Hieronder een vrije vertaling van het hoofdmenu:

Phenomeno hoofdmenu

Stap 5. Kom je er nog niet uit? Laat een berichtje achter in de comments, wellicht kunnen we je nog ergens mee helpen. Veel succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *