Over Visualnovels.nl

Visualnovels.nl is in 2012 gelanceerd om visual novels toegankelijker te maken voor het Nederlands taalgebied. Je vindt hier nieuws, recensies, links en artikelen over visual novels (ook bekend als eroge, bishoujo, otome of dating sims). Alle visual novels? Nee, wij zoeken daarbij voor jou altijd naar de beste games en de interessantste websites.

Wat zijn visual novels?

Visual novels zijn software die gezien kunnen worden als een combinatie van een roman en een computerspel. Ze combineren statische achtergronden en personages met regels tekst en vragen weinig interactie van de speler. Het draait echter niet om de graphics, maar om het verhaal dat wordt verteld. Daarom heten ze ook visual novels; ‘visuele romans’. De interactie bestaat voornamelijk uit keuzes maken die het verloop van het verhaal veranderen. Dat betekent dat een visual novel compleet anders kan zijn als je andere keuzes maakt. Sommige visual novels bevatten ook andere interactieve elementen, zoals minigames.

NSFW

Veel visual novels zijn bedoeld voor volwassenen, omdat ze geweld of seks bevatten. De visual novels die we op www.visualnovels.nl bespreken zijn grotendeels geschikt voor een publiek van dertien jaar en ouder, en veel is geschikt voor alle leeftijden. We bedenken nog een manier om 18+-materiaal af te schermen, tot die tijd zullen we voorzichtig omspringen met dat onderwerp: Nieuws, recensies en artikelen over 18+-games (h-games, nukige, eroge) worden als zodanig aangeduid, en expliciet beeldmateriaal plaatsen we niet op de frontpage.