Reviews

14 augustus 2015

NEKOPARA vol. 1

Er zijn van die dingen waarmee je ervan verzekerd kunt zijn dat je game goed verkoopt. Goed artwork trekt altijd de aandacht, en inderdaad, sex sells ook. Er is nog een derde factor waar je mee kunt scoren. Denk je nu ‘een goed verhaal’, of misschien ‘een sterke soundtrack’? Allebei fout!

Wat je nodig hebt zijn dierenoortjes. 獣耳 (kemonomimi) op schattige meisjes lanceren je VN rechtstreeks naar de top van de Steam Top Sellers lijst. Geloof je me niet? Bewijsstuk nummer één: Sakura Spirit. Bewijsstuk nummer twee: Sakura Angels. En vandaag gaan we het hier hebben over bewijsstuk nummer drie: NEKOPARA Vol 1.

Lees verder: NEKOPARA vol. 1

Reviews

31 juli 2015

Without Within

We dromen allemaal wel eens dat we wereldberoemd zijn, rocksterren van de passies die we hebben. Dat we overal begroet worden door gillende en huilende fans, dat we opgewacht worden door flitsende camera’s, dat we omringd worden door breedgeschouderde bodyguards met oortjes in (hun oortjes). Zo ook Vinty, hoofdpersoon van de korte visual novel Without Within. Als zij haar ogen sluit waant ze zich één met de jetset, supernova van de rode loper, de Madonna van de… kalligrafie.

Lees verder: Without Within

Reviews

15 oktober 2014

planetarian ~the reverie of a little planet~

Het leven van een junker gaat niet over rozen. Wel over lijken. En puinhopen. En langs eindeloze ruïnes, over woestenij, en wat je nog meer kunt verwachten in een door oorlogen verwoeste aarde. Van de mensheid zelf is ook nog maar weinig over. Meestal ben je alleen, een enkele keer trek je op met anderen. Een van je metgezellen gaf je een advies, niet lang voor hij het leven liet: “Als je een robot tegenkomt, praat dan NIET met haar. Dat ding is niet van deze aarde”. Daar denk je onwillekeurig even aan terug als ze voor je staat, met een groot, kleurig boeket in haar hand.

“Gefeliciteerd! U bent onze 2.500.000e bezoeker!”

Lees verder: planetarian ~the reverie of a little planet~

Reviews

15 juli 2012

Go! Go! Nippon!

Go! Go! Nippon - Misaki Akira

Ik wil naar Japan. “Natuurlijk wil je dat.” denk je als lezer dan, “je leest manga, kijkt anime en speelt visual novels. Je hebt zelfs een website opgezet over dat laatste. Natuurlijk wil je naar Japan. En wij dan? Wij lezen dit nu. Wij spelen ook visual novels, kijken anime, lezen manga. Wij willen ook wel naar Japan. Dat ligt voor de hand.”

Mooi, dan weet je net zo goed als ik dat dat niet zo makkelijk is. Een retourtje Japan betaal je niet met een weekendje overwerken, en het land zelf vraagt ook nogal wat van je portemonnee. Los daarvan kunnen de grote cultuurverschillen een struikelblok zijn, zelfs een beetje afschrikken. Nee, Japanophiles hebben het niet makkelijk. Gelukkig is er Go! Go! Nippon!

Lees verder: Go! Go! Nippon!

Reviews

1 juli 2012

Loving Life

Loving Live - aan bed gekluisterd

We hebben het bij het lanceren van deze site al beloofd: we gaan recenseren. Omdat we ons ook voorgenomen hebben *de wereld van visual novels* wat toegankelijker te maken leggen we ons daarvoor wat regels op:

  • Het spel moet Engels- of Nederlandstalig zijn,
  • een zekere mate van kwaliteit bevatten en
  • op makkelijke en legale wijze te krijgen zijn.

Kort samengevat betekent dat je voor de spellen waarover je hier leest niet hoeft te rommelen met Pirate Bay, vertalingspatches of vage importwebsites. Vandaag de eerste in een hopelijk lange reeks recensies. Het is een beetje een vreemde, het debuut van Serenity Forge:

Lees verder: Loving Life