Without Within

We dromen allemaal wel eens dat we wereldberoemd zijn, rocksterren van de passies die we hebben. Dat we overal begroet worden door gillende en huilende fans, dat we opgewacht worden door flitsende camera’s, dat we omringd worden door breedgeschouderde bodyguards met oortjes in (hun oortjes). Zo ook Vinty, hoofdpersoon van de korte visual novel Without Within. Als zij haar ogen sluit waant ze zich één met de jetset, supernova van de rode loper, de Madonna van de… kalligrafie.

“Vinty! Vinty!

Haar glitter-en-glamourdroom wordt echter wreed verstoord door gebons op de deur van haar appartement. Wat zal ze doen, opstaan en opendoen of lekker blijven liggen en hup, terug die droom in?

Het is de eerste van een vijftal keuzes die je moet maken voor Vinty. Weet je wat goed voor haar is, dan gaat het verhaal verder. Verpruts je het, dan zul je voortijdig “The End” lezen op je scherm. Dat betekent wel dat Without Within een bijzonder rechtlijnig verhaal is.

Lukraak

De verschillende scenes, waarin Vinty het meestal flink tegenzit, lijken wat lukraak aan elkaar geregen. Wat een rags-to-riches happy ending lijkt te worden, ontaardt uiteindelijk in een… Nouja, ik moest er flink om grinniken.

Al met al is het jammer dat je al met een minuut of twintig klaar  bent met Without Within. Maar waar mekkeren we over? ’t Is gratis!

Ontwikkelaar InvertMouse schrijft in lange, beschrijvende zinnen die goed gebruik maken van de afmetingen van het tekstvenster. Daar houd ik van! Grafisch ziet het er allemaal erg strak en professioneel uit. Zie de site van artieste Karousel voor meer moois, afbeeldingen als deze zijn três bon! De muziek klinkt ook zeer verzorgd.

Een blik op het artbook van de Extra edition

Als je je waardering wilt uiten voor Without Within en nog wat geinig bonusmateriaal wilt hebben, dan kun je een bescheiden €1,99 stukgooien op de Extra Edition. Dan krijg je de soundtrack (let wel, speelduur 8:26 op de seconde af), een artbookje van 16 pagina’s met informatie over de ontwikkeling van Without Within, en een drietal digitale motivational cards. Heb je dan nog niet genoeg? Geen nood, want deel 2 is in aantocht!

Eindoordeel: Moet je dit spelen? Welja! Het is kort, lollig, en gratis, dus waar wacht je nog op?

Downloaden

Without Within is er in de smaken Windows, Linux en Mac, en kun je gratis downloaden via Steam. Het bonusmateriaal kun je daar ook vinden voor €1,99.

Geen Steam? Geen nood! Je kunt Without Within ook downloaden van de website van InvertMouse: http://wowi.invertmouse.com/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *